Forside Søg/Find Nyheder Bruger-galleriet Debatforum Web Links
 
Navigation
Forside
Om siden
Kontakt siden
Søg/Find
Fælles-galleriet
Hjælp til bruger-galleriet
Debatforum
Web Links
Anbefal siden
Find en dyrlæge
Spørgsmål/Svar
OLIVER'S Petfood
http://www.olivers.dk/
Vov for sjov!
Gadehunde.dk
Gadehunde.dk
Tilfældigt profilbillede
41 brugere (14,19%)
Har allerede en Avatar.
Reklame
Statistik og validering
Besøgshunde skal gøre ældre glade.
NyhederBesøgsvenner har i mange år taget rundt til ældre mennesker for at hyggesnakke med dem og for at gøre dem glade. Men nu skal hunde også med på visitter for at skabe endnu mere glæde i de ældres hverdag.

TrygFonden lancerer projektet TrygFonden Besøgshunde, som skal undersøge brugen af besøgshunde i den danske plejesektor. Til projektet er tilknyttet forskning, der har det formål at slå fast, at besøgshunde har en positiv effekt på ældre og dementes velbefindende. Derfor søger TrygFonden frivillige hundeejere til projektet.

På flere plejecentre i Danmark har man allerede god erfaring med hunde og andre dyr som terapeutisk behandling og aktiveringstilbud til beboerne. Men den videnskabelige dokumentation af effekten og organiseringen af brugen af dyr er meget mangelfuld.

TrygFonden Besøgshunde er et korps af almindelige familiehunde, der sammen med deres ejere skal besøge beboere på i første omgang 15 udvalgte plejecentre. Besøgshundene er en del af et treårigt pilotprojekt, som TrygFonden har taget initiativ til. De første besøgshunde forventes at besøge de deltagende plejecentre i begyndelsen af december 2010.

Meld dig og din hund som besøgsvenner

I Vejle Kommune har man allerede gode erfaringer med hunde og andre dyr på plejecentrene, og man ser frem til at få tilknyttet endnu flere hunde gennem TrygFonden Besøgshunde.

- Vi vil meget gerne arbejde på baggrund af dokumenteret viden, og derfor glæder det os, at vi nu skal medvirke til at tilvejebringe videnskabelig dokumentation for besøgshundes effekt. Og med TrygFonden Besøgshunde får endnu flere af vores beboere mulighed for at få kontakt til hunde - det er rigtig glædeligt, siger Anette Styrup Bang, chef for Senior Service, Drift i Vejle Kommune.

Interesserede hundeejere, der bor i nærheden af Vejle, Kerteminde og Næstved, kan melde sig til TrygFonden Besøgshunde frem til den 9. august 2010 på besøgshunde.dk. I efteråret vil egnede hunde blive indkaldt til lokale sessioner, hvor deres fysiske og mentale tilstand og robusthed vil blive undersøgt af en dyrlæge og en hundeadfærdsinstruktør, inden de bliver endeligt optaget i TrygFonden Besøgshunde.


Kilde : vimedhund.tv2.dk

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registeret bruger for at kunne vurdere en tekst.

Log ind eller meld dig til.

Teksten er ikke vurderet.
OASA
OASA, Organisation Against the Suffering of Animals
Log ind
Brugernavn

KodeordIkke tilmeldt endnu ?
Tilmeld gratis her !

Glemt kodeord ?
Klik her !
Bliv gratis medlem
Bliv gratis medlem og få fuldt udnytte af Hundedebat.dk
Aktive Dyrevenner
Aktive Dyrevenner
Replikboks
Du er nødt til at logge på for at skrive en replik.

Lille 7  
28-02-2011 15:07
velkommen til Ascha.

Lille 7  
21-02-2011 13:55
velkommen til sallyr.

Lille 7  
25-01-2011 14:03
velkommen til Elin Andersen.

Lille 7  
14-01-2011 14:49
velkommen til KatrineVilladsen.

Lille 7  
14-01-2011 14:48
velkommen til mustie.

Vis flere replikker
Annonce