Forside Søg/Find Nyheder Bruger-galleriet Debatforum Web Links
 
Navigation
Forside
Om siden
Kontakt siden
Søg/Find
Fælles-galleriet
Hjælp til bruger-galleriet
Debatforum
Web Links
Anbefal siden
Find en dyrlæge
Spørgsmål/Svar
OLIVER'S Petfood
http://www.olivers.dk/
Vov for sjov!
Gadehunde.dk
Gadehunde.dk
Tilfældigt profilbillede
41 brugere (14,19%)
Har allerede en Avatar.
Reklame
Statistik og validering
Ejere giver de forbudte hunde ny identitet.
NyhederEjere giver kamphunde ny identitet

Nyfødte hvalpe kan undgå aflivning, og voksne kamphunde kan slippe for mund­kurv, hvis ejeren fifler med registre­ringen af hundenes race, skriver Morge­navisen Jyllands-Posten. Siden den nye hundelov trådte i kraft 1. juli og gjorde 13 hunderacer ulov­lige, har Dansk Hunderegister oplevet flere eksempler på voksne muskelhunde, der omregistreres, så de ikke længere tilhører en af de ulovlige hunderacer.

"Hvis dyrlægen skriver, at hundens race blev registreret forkert i første omgang, er vi nødt til at tage det for gode varer," siger Ivan Nørgaard.

Han er sekretariatschef i Dansk Hunderegister.

Loven er umulig at håndhæve
Også ejere af nyfødte hvalpe, der tilhører en ulovlig race, kan omgå loven ved at få hunden registreret som en anden og lovlig race.

"Loven kan blive nærmest umulig at håndhæve, og vi mener slet ikke, at den virker i forhold til at begrænse angreb fra kamphunde. Tværtimod mener vi, at den har en masse bivirkninger, som går ud over den almindelige hundeejer," siger formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Arne Skjoldager.


Kilde: nyhederne.tv2.dk
Debarking forbudt pr. 1. oktober 2010.
NyhederForbudt at skære hundes stemmebånd over

Justitsministeren forbyder nu at skære hundes stemmebånd over, så de ikke kan gø. Men det ændrer ikke noget, for topopdrættere får det gjort i Canada. Det bliver forbudt at skære sin hunds stemmebånd over, såkaldt debarking, for at forhindre den i at gø. Det vil Justitsministeriet have slået fast i en ny bekendtgørelse.

- Det ændrer ikke noget. Dem, der skærer stemmebåndene over på deres hunde, får det gjort i Canada, og så længe der ikke er et importforbud eller et udstillingsforbud mod debarking, så bliver det ved, siger Per Juel Rasmussen, som selv avler hunde, og som oplever hunde, som ikke kan gø til hundeudstillinger.

- Det er frygteligt. Hundene lyder som om de hoster, når de gør. Det er top-opdrætterne, der benytter debarking, for de har typisk 15-20 hunde. Naboerne klager, og så får man dem debarket, siger Per Juel Rasmussen, som har stiftet facebookgruppen: Stop debarking.

Ifølge Per Juel Rasmussen har debarking været forbudt efter Dyreværnslovens generelle bestemmelser, derfor sker indgrebene ikke i Danmark.

Men Dyrenes Beskyttelse er alligevel glad for, at det nu bliver slået fast, at det er forbudt at skære stemmebåndet over helt eller delvist på hunden. Chef for dyrevelfærd i Dyrenes Beskyttelse, Pernille Fraas Johnsen, tvivler på, at det i fremtiden vil være lovligt at tage til Canada med sin hund for at få et indgreb.

- Det vil komme an på, hvordan domstolene tolker sådan en sag. Vi har i Dyrenes Beskyttelse ikke haft en konkret sag endnu, men hvis vi oplever, at hundeejere kører til et andet land for at få hundens stemmebånd opereret, så vil vi køre en sag, siger Pernille Fraas Johnsen.

Det er forbudt i det meste af EU at skære stemmebåndene over på hunde.

Bekendtgørelsen træder i kraft 1. oktober 2010.Kilde : JV.dk
Dyrenes Beskyttelse anmelder Falck.
NyhederDyrenes Beskyttelse anmelder Falck

En hund døde under en Falck-transport tidligere på måneden. Dyrenes Beskyttelse anmelder nu virksomheden for overtrædelse af Dyreværnsloven.

Det var med al sandsynlighed på grund af en Falck-medarbejders fejlhåndtering af en transport, at en hund døde på turen ned til Flintinge Dyrepension i Toreby tidligere på måneden. Det viser i hvert fald Falcks egen undersøgelse af transporten, hvor en redder ikke havde nok bokse, og derfor i stedet valgte at binde nogle af de 23 hunde, der skulle fjernes fra en ejendom på Sydsjælland, sammen og placere dem i en mindre lastvogn.
1. juli: Demonstration IMOD hundeforbudet !
NyhederDemonstration IMOD hundeforbudet

Dato: 1. juli 2010
Tidspunkt: 16:00 - 23:30
Sted: Rådhuspladsen i København

Demonstrationen starter på Rådhuspladsen i København kl. 16.00.

Første halvdel af demonstrationen vil bestå af taler, deriblandt af Christian H. Hansen fra Partiet Fokus og af Erik Westengaard, forfatter af "Muskelhunde - hvad er det?".

Anden halvdel vil bestå af et fakkeloptog, der kommer til at se således ud:
Rådhuspladsen > Farvergade > Hestemøllestræde > Slutterigade > Brolæggerstræde > Knabrostræde > Kompagnistræde > Læderstræde > Sdr. Kirkestræde > Nikolaj Plads > Lille Kongensgade > Kongens Nytorv > Holmens Kanal > Børsgade > Vindebrogade > Stormgade > Vester Voldgade > Rådhuspladsen.

Hundeejere bedes om IKKE at medbringe deres hunde, uanset race! Omstændighederne kan blive meget stressende for dem og de forbudte racer vil desuden blive tvunget til at bære mundkurv, fordi loven træder i kraft på den dato! Enhver der er trodsig og tager deres hund med alligevel, bliver bedt om at forlade demonstrationen.

Tilladelsen er blevet givet af Københavns Politi.


Arrangør af demoen er Kat 'Buru' Gusarova, stifter af facebookgruppen "Demonstration IMOD hundeforbuddet".

Såvidt vides, så vil der også være demo på Fyn i Odense i Kongens Have - samme tid og dato.
Forbud af 13 hunderacer vedtaget.
NyhederDebatten har været heftig omkring de 13 hunderacer, som regeringen vil forbyde.

Regeringen har nu fået flertal for forbuddet, hvor der samtidig oprettes en observationsliste for andre hunderacer. Regeringen forbyder nu 13 hunderacer, der kategoriseres som kamphunde.

Venstres retsordfører, Kim Andersen, oplyser, at regeringen har fået flertal for forslaget.

For få dage siden forsøgte Dansk Folkeparti at udvide listen med Staffordshire Bull Terrier, men regeringen holder dog fast i forbuddet mod 13 racer.

"Så bliver der en observationsliste, hvor racer sættes på, ved siden af. Der kommer også en forpligtigelse til Dansk Hunderegister for at følge med i, hvad der kommer ind i landet. Det giver et skærpet opsyn med, hvad der opstår af nye racer, og hvad der indføres i landet," siger Kim Andersen til Ritzau.

Dyrevelfærdsordfører Marlene Harpsøe fra Dansk Folkeparti ser frem til, at der kommer bedre styr på farlige hunde.

"Jeg forventer, at loven på sigt vil nedbringe antallet af farlige hunde i Danmark og forhåbentligt, at færre mennesker oplever at blive skambidt af en aggressiv hund fremover," siger Marlene Harpsøe til Ritzau.

Forbuddet møder dog ikke udelt begejstring blandt hundefolk, bl.a. har en gruppe mennesker under navnet Care2petitionsite startet en underskriftsindsamling på deres hjemmeside.

Følgende racer bliver forbudt:

Pitbull terrier

Tosa Inu

Fila Brasileiro

Tornjak

Boerboe

Amerikansk staffordshire terrier

Dogo argentino

Amerikansk bulldog

Centralasiatisk ovtcharka

kaukasisk ovtcharka

Sarplaninac

Sydrussisk ovtcharka

Læs regeringens ændringsforslag HER


Kilde: vimedhund.tv2.dk
Besøgshunde skal gøre ældre glade.
NyhederBesøgsvenner har i mange år taget rundt til ældre mennesker for at hyggesnakke med dem og for at gøre dem glade. Men nu skal hunde også med på visitter for at skabe endnu mere glæde i de ældres hverdag.

TrygFonden lancerer projektet TrygFonden Besøgshunde, som skal undersøge brugen af besøgshunde i den danske plejesektor. Til projektet er tilknyttet forskning, der har det formål at slå fast, at besøgshunde har en positiv effekt på ældre og dementes velbefindende. Derfor søger TrygFonden frivillige hundeejere til projektet.

Side 1 af 26 1 2 3 4 > >>
OASA
OASA, Organisation Against the Suffering of Animals
Log ind
Brugernavn

KodeordIkke tilmeldt endnu ?
Tilmeld gratis her !

Glemt kodeord ?
Klik her !
Bliv gratis medlem
Bliv gratis medlem og få fuldt udnytte af Hundedebat.dk
Aktive Dyrevenner
Aktive Dyrevenner
Replikboks
Du er nødt til at logge på for at skrive en replik.

Lille 7  
28-02-2011 15:07
velkommen til Ascha.

Lille 7  
21-02-2011 13:55
velkommen til sallyr.

Lille 7  
25-01-2011 14:03
velkommen til Elin Andersen.

Lille 7  
14-01-2011 14:49
velkommen til KatrineVilladsen.

Lille 7  
14-01-2011 14:48
velkommen til mustie.

Vis flere replikker
Annonce